Blog
Liquideer uw voorraden met StockPro

Liquideer uw voorraden met StockPro

Als u uw bedrijf sluit, werkzaamheden aan uw magazijn begint of te maken krijgt met overmacht (brand, overstroming, enz.), kunt u uw voorraden liquideren. U zult zich snel kunnen ontdoen van uw slapende voorraden, overschotten door teruggave vanop bouwwerven en materialen, uitrusting en professioneel gereedschap die u niet langer nodig hebt.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe een liquidatieverkoop werkt en hoe deze goed moet worden uitgevoerd.

Het is niet altijd rendabel om een liquidatieoperatie uit te voeren. Het is namelijk onder meer noodzakelijk budget te investeren om over het evenement te communiceren, er tijd aan te besteden en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk geïnteresseerde professionals en partikulieren worden benaderd.

Als u geen tijd wilt verliezen en het grootste deel van uw voorraad gemakkelijk wilt verkopen, is er StockPro, het nummer één platform voor de opruiming van bouw- en civieltechnische voorraden in Frankrijk en de Benelux. Alles wat u moet weten over onze oplossing vindt u aan het eind van het artikel.

Verkoop uw aandelen met StockPro, een voorraadopruimingswebsite voor bouwprofessionals

Wanneer u de stock van uw bouwbedrijf liquideert, wilt u de kosten afschrijven van de goederen die u wegdoet - bouwmaterialen, gereedschap, uitrusting, accessoires, enz.

En u doet dat goed.

Nu verloopt een liquidatie, zoals hierboven uitgelegd, niet altijd volgens plan, en vaak wanneer de opruiming afloopt en u (veel) voorraad over hebt, moet u verkopen, zelfs als dat betekent dat u met verlies moet verkopen.

Tegelijkertijd wilt u uiteraard geen risico's nemen. U wilt er zeker van zijn dat het overgrote deel van uw voorraad wordt verkocht en dat u het niet hoeft weg te gooien (of anders bijdraagt aan de verspilling van nieuwe materialen: 22 miljoen ton per jaar).

In plaats van zelf uw bouwvoorraden te moeten liquideren en uw goederen kwijt te raken tegen soms belachelijk lage prijzen, stelt de StockPro oplossing u in staat om in een paar klikken :

  • uw producten te koop aanbieden

  • de materialen en professionele apparatuur die u verkoopt winstgevend maken

  • uw ongebruikte nieuwe materialen, overtollige materialen van bouwwerven en slapende voorraden terugwinnen

  • uw stock in real-time opvolgen

  • bijdragen aan de ontwikkeling van een circulaire economie

StockPro is zo ontworpen dat bouwbedrijven kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een deugdelijk circuit van doorverkoop van nieuw materiaal. Het is een oplossing voor professionals die, net als u, met een gerust hart van hun voorraden af willen.

Met onze online app en website voor het beheer van uw stock beschikt u over alle hulpmiddelen om uw voorraadopruiming eenvoudig, snel en echt efficiënt te maken.

Door StockPro te gebruiken voor de liquidatie van uw overschotten, slapende voorraden en ongewenste materialen, bent u zeker van een winstgevende en probleemloze liquidatie terwijl u kiest voor een eco-verantwoorde aanpak die goed is voor iedereen! Zodra u uw producten online hebt gezet (een eenvoudige scan volstaat), zijn ze rechtstreeks toegankelijk voor duizenden bouwprofessionals en doe-het-zelvers die in enkele dagen tijd bijdragen aan de gedeeltelijke of volledige verkoop van uw voorraden!